Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Το κράτος των μπαλωμάτων

Θαυμάστε την καθημερινότητα 2 ημερών (χθες και σήμερα) στο Ρέθυμνο, μέσα από τα πρωτοσέλιδα των 2 τοπικών καθημερινών εφημερίδων.
Πληγώνομαι. Δεν θέλω να γράψω για αυτό το μπαλωμένο κράτος. Όμως πνίγομαι και αν δεν σας μιλήσω θα σκάσω! Αυτό το άχρηστο κράτος που δεν κοιτά πέρα από την μύτη του, των τεσσάρων χρόνων. Ας εξοικονομήσουμε από εδώ, ας μπαλώσουμε χωρίς να προσλάβουμε από εκεί. Και πάει ο Δρυμός! Με έπεισαν, τελικά όντως δεν το έκαναν επίτηδες, απλά είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ! Νομίζουν ότι ο κόσμος είναι μόνο λογιστικά, και μάλιστα μικροοικονομικά! Κάηκε η Πεντέλη και το παρατηρητήριο το είδαμε κλειστό στις ειδήσεις την ώρα που καιγόταν η Πάρνηθα! Του χρόνου, το ίδιο θα γίνει και στην Πάρνηθα! Εμείς όμως δεν θωρακίζουμε την πυροσβεστική μας, όοοχι την βγάζουμε φθηνά με εποχιακούς πυροσβέστες. Που να προσλαμβάνεις τώρα μόνιμους, και να τους εκπαιδεύεις. Ας πάνε στην κηδεία τώρα τριών νέων ανθρώπων, που στην ανάγκη εποχιακά ρίχνονταν στην φωτιά. Ας πάνε να δούνε τον τέταρτο που χαροπαλεύει στο Πανεπιστημιακό του Ηρακλείου. Το τραγικό είναι ότι αν κάνετε μια βόλτα στην περιοχή που θυσιάστηκαν τα παλικάρια, θα πείτε δεν τα αφήναν να καούν τα πουρνάρια…
Αν κάτι πάει στραβά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όλοι θα πέσουν από τα σύννεφα και θα αναρωτιούνται; Όσοι όμως ζούμε εδώ και ξέρουμε περιμένουμε το κακό να γίνει από στιγμή σε στιγμή. Πριν περίπου 2μήνες, έκλεισε η παιδιατρική κλινική! Ένας νομός 75,000 κατοίκων, χωρίς να υπολογίζουμε τους τουρίστες, για λίγες μέρες έμεινε χωρίς παιδιατρική, και οτιδήποτε επείγον έπρεπε να ταξιδέψει τουλάχιστον 1 ώρα για Χανιά ή Ηράκλειο! Και όλα αυτά μια εβδομάδα μετά την τότε επίσκεψη του Αβραμόπουλου στο Ρέθυμνο! Θα μου πεις τι σχέση έχουν όλα αυτά; Έχουν, γιατί και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για να ξαναλειτουργήσει η Παιδιατρική, για άλλη μια φορά μπαλώσανε. Αποσπάσανε 2 παιδίατρους από την …Αθήνα! Και τελειώνει η απόσπαση και πάλι θα έχει πρόβλημα η κλινική. Και το κωμικοτραγικό είναι ότι υπάρχουν αξιόλογοι, γεμάτοι όρεξη και διάθεση να προσφέρουν, νέοι παιδίατροι, που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν να γίνουν οι κρίσεις εδώ και περισσότερα από 4 χρόνια! Στο μεταξύ μπαλώνουμε με επικουρικούς παιδιάτρους, με συμβάσεις 6μηνιαίες ή ετήσιες. Σου λέει ο μπακάλης, κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να προσλαμβάνουμε… πιο οικονομικά! Κάτι σαν τους νοσηλευτές με προγράμματα stage από τον ΟΑΕΔ ή τους εποχικούς πυροσβέστες. Ο μπακάλης όμως δεν θα έρθει να γεννήσει στο Ρέθυμνο, όπου η μαία μπορεί να κάνει τριπλοβάρδιες ή να είναι ο πρώτος της μήνας και να μην υπάρχει κάποια παλιότερη να την συμβουλέψει… Διαλύουν οτιδήποτε δημόσιο! Και για να μην παρεξηγηθώ! Απλά συνεχίζουν με την ίδια φόρα το κακό που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι!
Ζητώ συγνώμη για την «ακαταστασία» του κειμένου, όμως βράζω μέσα μου και πρέπει να εκτονωθώ…


Σήμερα…
Να προβλέψω την αυριανή καταστροφή ή θα μας έρθει …έκπληξη!



Για όσους ενδιαφέρονται το πάρτυ της πριγκίπισσας Όλγας, αναβλήθηκε λόγω του τραγικού συμβάντος με τους πυροσβέστες…
Αυτό στο Ρέθυμνο, γιατί όπως διακρίνεται στο εμπνευσμένο χθεσινό πρωτοσέλιδο «Όλ(γ)α για το Ρέθυμνο» ένα αντίστοιχο στην Αθήνα πρόλαβε και έγινε.

Όπως ευτυχώς, πρόλαβε και έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου της… Ήταν εκεί και πράσινοι και μπλε, όλοι γελαστοί και χαρούμενοι… Η μόνη "ευχάριστη νότα" στα σημερινά πρωτοσέλιδα.. Τι ειρωνεία!



Ελπίζω, όλοι αυτοί που θυσιάζονται στην καθημερινότητα τους, κάποια μέρα να δικαιωθούν. Ελπίζω, όλοι αυτοί που εμπορεύονται την πολιτική, κάποια μέρα να το βρουν μπροστά τους…
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ! ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ!

11 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Αυτή η ιστορία με τους επικουρικούς έχει πολύ ψωμί.
Ο θεσμός αυτός έγινε για να καλύπτονται κενά όπου υπάρχουν μέχρι να γίνει η κανονική πλήρωση της θέσης.
Όμως τώρα ενώ δεν προχωρούν οι κανονικές διαδικασίες κρίσεων για να γίνουν οι κανονικές προσλήψεις γίνεται αθρόα πρόσληψη επικουρικών.
Ετσι αυτοί αποκτούν προσόντα γιατί αυτή η προϋπηρεσία μετράει,όποτε σε μελλοντικές προσλήψεις θα έχουν προσόντα.
Απλό Γουάτσον!

pediatre είπε...

Αθεόφοβε… λυπάμαι, όμως στην επαρχία η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Ο επικουρικός είναι ένας ειδικευμένος ιατρός, άρα πάνω από 30-35 χρονών, όπου πράγματι στο δίλλημα ανοίγω ιδιωτικό ιατρείο ή περιμένω για μια θέση στο δημόσιο νοσοκομείο παίρνει την απόφαση να ρισκάρει για το δημόσιο. Έχω πολύ αγαπημένη συνάδελφο εδώ στο Ρέθυμνο, εξειδικευμένη στο εξωτερικό, η οποία αφού έβαλε πλάτη για 2 χρόνια (το μέγιστο που μπορεί κάποιος να δουλέψει ως επικουρικός) στην κλινική του Ρεθύμνου, τώρα πάνω από τα 35 της και με τρία παιδιά, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Βλέπεις η θέση που όντως έχει καταθέσει τα χαρτιά της (όταν τα κατάθετε δεν είχε την προϋπηρεσία…), μετά από 4χρόνια, ακόμα δεν έχει κριθεί! Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση ακύρωσε όλες τις κρίσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί…και έτσι επιστήμονες, οικογενειάρχες, αφού έχουν ως όμηροι ξεζουμιστεί από το σύστημα, βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο. Και φυσικά σπρώχνονται εξόφθαλμα προς την ιδιωτική ιατρική! Στο μεταξύ τα μπαλώματα συνεχίζονται με νέους συναδέλφους, που και αυτοί ελπίζουν…

Ανώνυμος είπε...

Ω!!φου!!!!
ocgb

Ανώνυμος είπε...

Ο θυμός μου δε βοηθά να συντάξω σωστά τις σκέψεις μου……..
Νομίζω πως ο στόχος είναι ένας και μοναδικός.
Ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να ζει σε καθεστώς ανασφάλειας σε τέτοιο βαθμό ώστε να απομονωθεί προσπαθώντας μονάχος του να επιβιώσει…….
Έτσι, αποδυναμώνεται, παύει να διεκδικεί και σωπαίνει παρακολουθώντας τους δείκτες της οικονομίας να ανεβοκατεβαίνουν…..
Πόσοι καρκινοπαθείς έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Αρχιεπίσκοπος;;;;;;
Pediatre μου, γνωρίζω καλά το εφεύρημα του Επικουρικού γιατρού.
Το ίδιο καλά με το εργοδότη μου που με βάφτισε στην εφορία συνεργάτη Μηχανικό και όταν γέννησα την κόρη μου αποφάσισε πως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε άλλο,,,,,,,,,,,,,,,
Κι ας έτρεχα στο εργοτάξιο με την κοιλιά στο στόμα 10 μέρες πριν γεννήσω…
Τρείς νέοι άνθρωποι νεκροί και δεκάδες άλλοι να περιμένουν στην ουρά μήπως και ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ να γίνουν εποχικοί πυροσβέστες………

Mh Xeirotera είπε...

Den mporei tha allaksun ta pragmata, arga men, alla kati tha ginei. To thema einai ti tha exei perisothei mexri na aksiothume auth th proodo, ke posoi tha exun xathei adika.

Kalhmera.

pediatre είπε...

Nekko… και λίγα …βογγάς γατούλα!
mx… σε καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Εγώ από τα νεύρα και τον θυμό είχα αναγούλα και διόρθωνα συνέχεια αυτά που έγραφα. Δεν μπορούσα όμως να μην γράψω τίποτα και ας φεύγει τελείως από το χρώμα που θέλω για το blog…
mhxeirotera… εμένα αυτό που πτοεί είναι ότι βλέπω νέους πολιτικούς με πρακτικές των γονιών τους, ενώ στην καθημερινότητα αποδεχόμαστε την διάκριση και τον χρωματισμό. Το νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει διορισμένο διοικητή manager έναν ηλικιωμένο παιδίατρο με μοναδικό προσόν την Νεοδημοκρατική του πεποίθηση. Πριν είχε έναν ΠΑΣΟΚτζή επίσης ηλικιωμένο πνευμονολόγο! Και οι δύο διοικήσεις οδηγούν το νοσοκομείο σε μαρασμό! Την εποχή των εξειδικευμένων οικονομολόγων στην οικονομία της υγιεινής, διορίζονται κομματικά τσιράκια, αντί να προσλαμβάνονται με διαγωνισμό, ικανοί διοικητές.
Καλημέρα, σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μια ανατριχιαστική προχειρότητα στον τρόπο που γίνονται οι δουλειές και (δεν) τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας. Υπάρχει μια τρομακτική νοοτροπία "έλα μωρέ τώρα, όλα θα πάνε καλά" που καταλήγει να αφήνει ανθρώπινες ζωές στον αέρα.

Αυτό συνέβη στο Ρέθυμνο. Αυτό συνέβη και με τα τρένα που συγκρουστήκαν (και που, κυριολεκτικά από τύχη κι από την άμεση αντίδραση του ενός οδηγού δεν θρηνήσαμε θύματα), αυτό συνέβη με την ρυμούλκηση του πλοίου στη Σαντορίνη και πάει λέγοντας.

Δεν είναι άσχετα αυτά τα περιστατικά μεταξύ τους, δεν είναι η κακή στιγμή απέναντι στην οποία είσαι ανυπεράσπιστος. Πρόκειται για σκιτζήδες που βαριούνται να κάνουν το προφανές: σωστά μια δουλειά, την δουλειά τους. Κι έτσι, μ' ένα απλό "ωχ αδελφέ", καταδικάζουν σε θάνατο ή αναπηρία ή ορφάνια.

Αει στο διάολο πια όλοι τους!

iris είπε...

Τι να τους πεις τους ανεπρόκοπους; Να παν στο διάολο κι ακόμα παραπέρα !!! Τα λαμόγια

pediatre είπε...

Mpampaki & iris… μακάρι ο θυμός μου να ξεχείλιζε, να έσμιγε με τον δικό σας και να ξέπλενε τον τόπο από όλα τα λαμόγια και την βρωμιά τους.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μας έχουν απογοητεύσει όλοι οι πολιτικοί με τις αντιδημοκρατικές πολιτικές τους....
Η ύστατη από μέρους μας κίνηση είναι :
"ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ! ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ!"

-Απολογούμαστε εμμέσως εμείς στα παιδιά μας για λογαριασμό τους;...
-Να τα προστατεύσουμε προσπαθούμε όσο μποπορούμε;
-Να τα παρηγορήσουμε;

Αφού αύριο, μεθαύριο σ' αυτή τη σαθρή κοινωνία θα τα παραδώσουμε..

ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!
Απόψε στις ειδήσεις, τα ακριτικά νησιά κάνουν έκκληση για εγκατάσταση μονάδας τεχνητού νεφρού για τους νεφροπαθείς τους. Δεν κουνιέται αυτί...
Πώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος;
Ο πολύς Αβραμόπουλος, όταν έγινε Υπουργός eξήγγειλε κι' εγώ δεν ξέρω πόσα μέτρα και ΑΜΕΣΑ απ' ότι έlεγε...
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!!!!....

Συγχωρείστε με, μα είμαι κι' εγώ πολύ θυμωμένη και αγανακτησμένη!
Κι' εμένα δεν ...αγκαλιάζονται πια γιατρέ μου τα δικά μου παιδιά....

Γλαρένιες αγκαλιές

pediatre είπε...

Γλαρένια κυρά, σου αφιερώνω με πολύ αγάπη το επόμενο ποστ, για να πάρουμε κουράγιο, να σώσουμε και να ομορφύνουμε ότι τους χρωστάμε… Αυτόν τον κόσμο είναι γνωστό ότι τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας..