Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Η πριγκίπισσα Όλγα, ο Μαυρογιαλούρος, ο Μαντάς και πάλι η πριγκίπισσα Όλγα

Τέλος εβδομάδας και συσσωρευμένη κούραση, κοκτέιλ με επικίνδυνες συνέπειες. Σε μεθά με …γκρίνια. Πέφτουν οι αντιστάσεις και αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα από την γκρίζα τους σκοπιά.
«Να πω στην κοπέλα να έρθει να κρατήσει τα μωρά το βράδυ να βγούμε μια βόλτα με τον Ανδρέα και την Κική; Θα πούμε και στον Μανώλη με την Βιβή». Δεν απάντησα γιατί ειλικρινά δεν ξέρω αν αντέχω! Αύριο είναι Σάββατο, για τους περισσότερους μέρα ξεκούρασης. Εγώ, «επώμου» τα δίδυμα γιατί η καλή μου δουλεύει. Αν ο Ερμούκος αποφασίσει να ξυπνήσει από τις 5:00 όπως σήμερα, θα σηκωθώ αξημέρωτα και… Που είναι και αυτοί οι δικοί μου! Θα κατέβουν να δουν τα μωρά, να κάνουν και κανένα μπάνιο. Άντε μπας και κοιμηθώ ένα πρωί σαν τον άνθρωπο. Είδατε γκρινιάζω ήδη και μάλιστα για τα μωρά, και που είστε ακόμη! Εσείς θα την πληρώσετε, όμως για αυτό δεν είναι οι φίλοι!
Χθες, ψάχνοντας να βρω τον nekka, περιπλανήθηκα ή μάλλον χάθηκα, σε μια μπλογκογειτονιά που όμοια της δεν είχα ξαναδεί. Όχι όχχχι, μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Άσε που είδα τις πατουσίτσες των περισσότερων από εσάς και εκεί. Διάβασα και απόλαυσα ώριμο πολιτικό λόγο.
Και τώρα η γκρίνια μου: χθες επίσης, έλαβα μια προσωπική (σε εμένα και μερικούς εκατοντάδες ακόμα) πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου της κας Όλγας Κεφαλογιάννη. Ανοίγοντας τοπική εφημερίδα του Ρεθύμνου, ξαναβλέπω το όμορφο πρόσωπο της κας Κεφαλογιάννη, την προσωπική πρόσκληση που έλαβα, και από κάτω μια πρόσκληση προς όλους τους φίλους, με αφορμή την ονομαστική της εορτή, να γιορτάσουμε όλοι μαζί σε γνωστό παραλιακό κλαμπ! Τι γίνετε ρε παιδιά, σε μπανανία τελείως ζούμε; Θα μου πεις τι ζόρι τραβάς, η κοπέλα μορφώθηκε και έγραψε και βιβλίο. Ε! τώρα το ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να καλεί ανοιχτά σε πάρτι όλο το Ρέθυμνο, μαγκιά της. Στο κάτω κάτω δεν θα τα φάει μόνη της, θα τα γλεντήσει με τους φίλους της. Σωστά, όμως και άλλοι γράψανε βιβλίο και δεν τους το προλόγισε η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, μαζί την υπεύθυνη για την κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Δαμανάκη και συντονιστή της συζήτησης τον δημοσιογράφο κ Σταύρο Θεοδωράκη! Αχ, παρέλειψα να σας το αναφέρω παραπάνω εε; Τώρα αλλάζουν λίγο τα δεδομένα. Βάλτε και το πάρτι της πριγκίπισσας Όλγα, να γνωρίσουμε και από κοντά την αυριανή ηγεσία της χώρας. Οι παπανδρέηδες, οι καραμανλήδες, οι βενιζέλοι, οι μητσοτάκηδες, οι κεφαλογιάννηδες και οι Μαυρογιαλούροι με τους Μαντάδες ανακυκλώνονται! . Και εμείς λυπόμαστε για την Πάρνηθα, τα δένδρα και τα κακόμοιρα τα ζωντανά που κάηκαν. Δυστυχώς, όλα αυτά έγιναν θυσία στο μπάρμπεκιου όλων των παραπάνω οικογενειών. Και αυτό που με θυμώνει περισσότερο είναι ότι το μέλλον, το καμένο μέλλον των μωρών μου, είναι προδιαγεγραμμένο. Αυτή η όμορφη πριγκίπισσα Όλγα στηρίζει τα πάρτι και τις συμμαχίες της σε κάθε λογής συμφωνία κάτω από το τραπέζι, με τίμημα ακόμα και ένα καμένο δάσος… Αύριο που θα κυβερνά η ίδια, ο κος …γιάννης (τώρα βαρδίνο είναι; κεφάλο είναι;), και οι φίλοι του θα έχουν βίλα, ή μάλλον βίλες, ή μάλλον πολιτεία στην θέση του Δρυμού! Τώρα θα μου πεις εσύ ξέρω γιατί …καίγεσαι! Περίμενες πως και πώς να πάρεις τον Ερμή και την Χαρούλα να δούνε τα ελαφάκια και να παίξουν, χωρίς να την τρομάξουν, με την χελωνίτσα. Ε! τι να κάνουμε ευτυχώς που υπάρχουν και τα ντοκιμαντέρ!
Πικράθηκα. Δεν μπορώ να σας αφήσω με αυτή την γεύση… Θα σας διηγηθώ τι έκανε χθες ο Ερμάκος και μου γέμισε τις μπαταρίες.. Τον είχαμε στο τραπέζι που τρώγαμε, σε ένα καρεκλάκι που στηρίζεται στην άκρη του τραπεζιού. Ότι είχαμε τελειώσει και βγάζαμε το φρούτο, το τραπεζομάντιλο ήταν σχεδόν άδειο από πράγματα, ο μικρός εξερευνητής των 14ων υπέροχων μηνών, σηκώνει το τραπεζομάντιλο, χώνει το κεφαλάκι του από κάτω σαν για να δει κάτι, και ξαφνικά προβάλει το κεφαλάκι του κοιτώντας με και φωνάζοντας “Τααα!!!”.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδες πως είναι να είσαι η κόρη ή ο κανακάρης κάποιας "σπουδαίας" προσωπικότητας της χώρας?Και υπουργοί θα σε στηρίξουν και έχεις σίγουρη την εκλογή χάρη στα τσιράκια και τους βολεμένους από το μπαμπά ή το θείο συμπατριώτες σου!Αηδιάζω!Το ότι ντε και καλά ο επόμενος βουλευτής,πρέπει να είναι συγγενείς εξ αίματος του προηγούμενου μου τι δίνει στα νεύρα. Και εκείνο που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι ξέρω εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών, όχι γιατί είναι πανθομολογούμενες οι ικανότητες ενός συγκεκριμένου διεκδικητή της βουλευτικής έδρας και άρα είναι λογικό και δίκαιο να εκλεγεί, αλλά γιατί ο μπαμπάς βουλευτής τόσα χρόνια έχει ταΐσει και βολέψει πολλούς, άρα ανταποδίδουν την ευγνωμοσύνη τους ψηφίζοντας το κάθε τσουτσέκι!Καλά να πάθουμε όμως!Μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν!Τόσο κάφροι είμαστε, τέτοιους πολιτικούς θα έχουμε!
Γράψε την Όλγα στα παλιά σου τα πα..ππούτσια και απόλαυσε τις όμορφες στιγμές με τα μωρά σου!

Dream_Rider είπε...

Το παντεσπάνι το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και όχι με στάχτες από καμμένα δάση...

pediatre είπε...

Σεμέλη… χαίρομαι που …σε μέλει, και που συμφωνούμε. Δεν γνωρίζω την κοπέλα, όμως αν είχα αυτές τις δυνατότητες και είχα διάθεση να προσφέρω, αν μη τι άλλο θα ντρεπόμουν να κάνω αυτά που κάνουν. Εδώ μοιάζει να κάνουν και επίδειξη δυνάμεων. Γκόρτζος vs Μαντάς και στην μέση ο Παπαγιαννόπουλος με τη γκλίτσα(κατσούνα την λένε στην Κρήτη!).
Dream_rider… άλλαξαν οι εποχές, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες… όχι όμως και για πριγκίπισσες!

αθεόφοβος είπε...

Τουλάχιστον στην Κρήτη δεν έχουν πρόβλημα να ψηφίσουν οι δεξιοί μεταξύ των γιάννηδων είτε Βαρδινο είτε Κεφαλο.
Στην Κορινθία όμως παλιότερα είχαν γιατί με τους δύο Παπα έπρεπε όσοι δυσκολευόντουσαν στο διάβασμα να φτάσουν στο 5 γράμμα για να διαλέξουν Π α π α λ (ηγούρας),όχι, Π α π α κ (ωσταντίνου) αυτόν!
Η Ντόρα δεν φοβάται μην το νέο φυντανάκι ,που πρέπει να είναι της γενιάς του Κυριάκου ,φάει το αδελφάκι της σαν μέλλοντος Κρητικάρχη;(χωρίς δη στο τέλος!)

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου Νίκο,
ο Ερμής, η Χαρά και η μικρή μου Δανάη (20μηνών) έχουν δικαίωμα στο παραμύθι που δεν θα βασιλεύει η πριγκίπισσα Όλγα …………..
Ας τους ζωγραφίσουμε λοιπόν με όση όρεξη μας απομένει, εικόνες που θα έχουν τα χρώματα της πραγματικότητας που κάποτε και μεις φανταστήκαμε πως θα είναι αλλιώτικη.
Πόσες στιγμές ένιωσα αηδία στο άκουσμα τέτοιων εκδηλώσεων…….
Πόσες φορές θύμωσα, βγήκα στους δρόμους, φώναξα κι ύστερα σώπασα αποκαμωμένη από την δύναμη της εξουσίας που είδα να αλλάζει χίλια πρόσωπα και να παραμένει η ίδια…..
«Βαρέθηκα» είπα και ξεχάστηκα στην ραστώνη των πολυαγαπημένων, επίσης απογοητευμένων φίλων μου. Τη δουλίτσα μας, τα ποτάκια μας και πολλές πολλές κουβέντες που άρχιζαν πάντα με την έκφραση «θυμάσαι τότε…..».
Κι ύστερα ήρθε η Δανάη μου…….
Δεν έχω πια τη πολυτέλεια να ξεχαστώ …….γιατί τα ματάκια της μου ζητούν συνεχώς το άπειρο. Κι εγώ της υποσχέθηκα ένα βράδυ που την κοίταζα να κοιμάται στην αγκαλίτσα του μπαμπάκα της πως θα της το δώσω!
Γι αυτό σου λέω. Έλα να φτιάξουμε παραμύθια χωρίς Δράκους και Βασιλοπούλες που λέει κι ο Μορμόλης………….Κι ίσως η Δανάη, ο Ερμής και η Χαρά να διεκδικήσουν έναν κόσμο που δεν θα υπάρχουν αποκαΐδια, στάχτες, εξουσία μα καταπράσινα δέντρα, ελάφια και παιδία που θα συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με την ευτυχία που τόσο άδολα μας προσφέρουν………..
Αεράκια κόντρα στο ρεύμα!!!!
Ξύπνησε το γιασεμάκι μου……..

Ανώνυμος είπε...

Εμένα ψάχνεις?

pediatre είπε...

Αθεόβοβε… τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που κυκλοφορούν και εδώ, χωρίς αιδώ, αριστερά και δεξιά, καθιστούν ακόμα και τους αγράμματους (κυρίως αυτούς) τέλειους ψηφοφ(λ)ώρους. Όσο για την Ντόρα, από εποχής του μπαμπά της, ξέρει ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…
mx… με συγκίνησες! Αν καταφέρεις απόψε να βρεθείς μπροστά στην βουλή, χαστούκισέ τους με ένα λουλούδι ή μάλλον πέταξε στα μούτρα τους ένα κάρβουνο και από μένα.. Φίλησε μου την Δανάη από τον Ερμή και την Χαρά
nekko… ναι! με την καλή έννοια, πάντα. Είμαι ψάρακας στα blogδρώμενα. Αν και σε βρήκα, και σε «πρόσωπα», να σχολιάζεις και να με ενδιαφέρει η γνώμη σου, εσένα δεν κατάφερα να σε εντοπίσω. Μου χάρισες όμως όμορφη αναζήτηση-περιήγηση! Thanks

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ταααα!!!
ΟΛΗ Η ΕΥΤΥΧΙΑ, ΟΛΗ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

(Η πολιτική ποτέ δε με συγκίνησε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλοι για πέταμα είναι...
Επαγγελματίες πολιτικοί. Τη μια αλληλοκατηγορούνται και την άλλη συντρώγουν και συμπίνουν.
'Ολοι τους ....ξετσίπωτοι!)

Γλαρένιες αγκαλιές

iris είπε...

κι εδώ μπαίνει η αιώνια απορία : σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας ... Αλλά άσε τη γκρίνια. Υπάρχουν ακόμη και οι ομορφιές του κόσμου τούτου.

iris είπε...

καταπληκτικές και οι φωτογραφίες του προηγούμενοι σου ποστ ! Φωτομοντέλα τα μικρά !!

Ανώνυμος είπε...

Δ ε ν μ π ο ρ ε ί ς ν α
φ α ν τ α σ τ ε ί ς π ό σ ο
χ α ί ρ ο μ α ι που αναζητώντας με περιηγήθηκες στην μπλογκοχώρα.
Εκτός από παιδίατρος είσαι και καλός ιχνηλάτης γιατί κατάφερες να με ανακαλύψεις κάπου...
ενώ εγώ η ιδια δεν εχω μπλόγκ.
Τριγυρίζω,
διαβάζω
ενημερώνομαι
και σχολιάζω.
Είμαι και εγώ ψάρακας αφού μόλις πριν 2-3 μήνες τα ανακάλυψα και μάλιστα εντελώς τυχαία.
Εψαχνα κατι άσχετο και επεσα πανω στην Ουλάλουμ.
Μετά βρήκα φιλοξενία και καλή υποδοχή στον 2σχ2.
Νεαρό αγόρι από τον Ν. Ρεθύμνου που ζει στην Αθήνα.
Εσύ ζείς στο Ρέθυμνο.
και εγώ πήρα την πρώτη ανάσα μου εκεί, στην ίδια πόλη, στο Ρέθυμνο

Εχω πολλά αγαπημένα μπλογκ αλλά δεν σχολιάζω παντού. Πρέπει κατι να με ενθουσιάσει πολύ η να με εξοργίσει για να σχολιάσω κάτι.
Σιγά σιγά πιστεύω πως θα ενημερωσω με τον ένα η τον άλλο τρόπο εκείνους που παρακολούθώ. Είναι πάντως αρκετοί.
Εσύ μου αρέσεις γιατί
κατέβηκες με την επαγγελματική σου ιδιότητα (κάτι πολλή χρήσιμο στην μπλογκοχώρα),
γiατί
γράφεις ωραία απλά ειλικρινά και κατανοητά,
και γατί
μου αρεσει να ακούω, μαλλον να διαβάζω, τις ιστορίες των μωρών σου.
Να τα χαίρεσαι και
Να μεγαλώνεται αγαπημένα,
όλοι σας,
Οσο γιά μας θα τα ξαναπούμε,
εδώ
η...
και αλλού.
Pleased to meet you
ocgb

pediatre είπε...

Γλαρένια κυρά… γέλα πουλί μου, γέλα! Και άσε τους να νομίζουν ότι αυτοί ξέρουν…
Iris… χθες ένιωσα περήφανος για την blogοοικογένεια… ξέρεις τι σημαίνει χωρίς την οργάνωση από κομματικούς μηχανισμούς, αυθόρμητα, να μαζευτεί τόσος κόσμος μπροστά στη βουλή… τους ευχαριστώ όλους
Nekka… και εγώ χαίρομαι για τις επισκέψεις σου, να σαι καλά! Εντάξει, θα παίξουμε με τους δικούς σου κανόνες, θα τα λέμε εδώ η… και αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Δεν με λένε nekkA.
Το όνομα μου είναι nekkO.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπαμε χθες μια βιντεοκασέτα του δικού μας από τότε που ήταν λίγο μεγαλύτερος από τα δίδυμά σου. Τραβάω μόλις έχει γυρίσει η καλή μου σπίτι από την δουλειά. Ο μικρός, αντί να την υποδεχτεί, πάει δίπλα στον καναπέ και κάνει βαθύ κάθισμα λέγοντας "πά-πααααα" (=πάει...). Περιμένει λίγο, σηκώνει χαμογελαστό κεφαλάκι, και κάνει "ταααααααα".

Όαση δροσιάς είναι τα πιτσιρίκια! :^)

pediatre είπε...

Nekko… sorry, κατά λάθος έγινε. Αλήθεια από τι βγαίνει;
Mpampaki… όντως! Καλώς ήρθες, ελπίζω να γέμισες μπαταρίες και σύντομα να ξαναδιακοπεύσεις μακριά από την σταχτή πραγματικότητα. Πήγες βουλή; Ήταν και ο αδερφός μου…

Ανώνυμος είπε...

nekko. Λέξη Ιαπωνική που σημαίνει γατα. διαβάζεται νέκο.
ocgb

Μ είπε...

Αν και συμφωνώ απόλυτα με ότι έχεις γράψει για την πολιτική κατάσταση της χώρας, αρνούμαι να σχολιάσω γιατί έξω το θερμόμετρο έχει πιάσει (πάλι;) την ανηφόρα και εγώ έχω ένα υπέροχο ζευγάρι ματιών να χαζεύω. Η μπουμπού λοιπόν τώρα που έκλεισε τους 3 μήνες και πήραμε αισίως τους 4 έχει αρχίσει και πιάνει πραγματάκια με τα χέρια της και ξεκαρδίζεται στα γέλια! Και επίσης έχει ανοίξει τη βρύση με το σάλιο, το οποίο ρέει ακατάπαυστα. Γεμίζει τα πάντα...
Αχ, ακόμη μία δηλωμένη χαζομαμά...
Φιλάκια doctor και καλές βουτιές με τα πιτσιρικάκια σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές - ισχύουν! Όσο για την Βουλή, πήγα, φώναξα, μούντζωσα. Είχε το ενδιαφέρον του, ειδικά γιατί ήταν φανερά τόσο ανοργάνωτο.

Έχεις πει στον "μικρό αδελφό" για το μπλογκ; :^)

pediatre είπε...

Nekko… και ιαπωνικά και γάτα! Τρομερός συνδυασμός. Έχεις επισκεφτεί την mad Leila(www.madleila.blgspot.com);
Μαρία κ.-π να είσαι καλά και να σε κρατάν δροσερή τα σαλάκια της κοράκλας..
Mpampakis… χαίρομαι! Μπράβο για την βουλή, τα ψηφαλάκια που μπορεί να χάσουν είναι το μόνο που μπορεί να τους συγκινήσει… κρίμα που δεν ήμουν Αθήνα, θα ήταν η τέλεια ευκαιρία να τα ξαναπούμε μετά από τόσο καιρό… Ο μικρός αδελφός, όπως και όλη μου η οικογένεια, της καλής μου συμπεριλαμβανομένης, αγνοεί τον κόσμο των blog.. δοκίμασα να τους μυήσω παρακινώντας (για να μην σου πω παρακαλώντας…) ώσπου αποφάσισα να τους παρατήσω και να απολαμβάνω μόνος μου το παρεάκι… ένα τους λέω δεν ξέρουν τι χάνουν…;-)

Σεμέλη είπε...

Αγαπητέ pediatre,
ανακάλυψα το μπλόγκ σας λόγω της κοινής μας καταχώρισης σε μπλογκερς του Ρεθύμνου. Τυχαία είδα ότι μια άλλη σχολιάστρια γράφει με το ίδιο όνομα-ψευδώνυμο με το δικό μου. Δεν έχω μπλογκ αλλά διαθέτω λογαριασμό στο όνομα αυτό από τον Ιούνιο του 2007. γράφω στα μπλογκς από το Μάιο περίπου. Για να αποφύγουμε όλοι μελλοντικές συγχύσεις, θα παρακαλούσα την συνονόματη να αλλάξει ελαφρώς το ψευδώνυμό της ώστε να μην μπερδευομαστε μεταξύ μας και μεταξύ των τρίτων
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

ελεος με την Όλγα Κεφαλογιαννη, και τι έγινε που ο πατερας της ηταν χρόνια βουλευτης? ξεχνα το ρέθυμνο τη προσφορά του τόσα χρόνια? και στη τελική, η όλγα είναι νέα, κανείς νέος δεν θα πρεέπι να αποτρέπεται απο το να δοκιμάσει στο πολιτικό στίβο. απενατίας θα έπρεπε οι νεοι να προωθούνται έναντι άλλων....

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο που δέχεται τέτοια επίθεση μια κυρία που τώρα ξεκινά την πολιτική της καριέρα.Ας την αφήσουμε να δούμε πώς θα κινηθεί και θα πράξει και την κρίνουμε μετά.Θεωρώ πώς είναι άδικο να δέχεται τέτοια κριτική απλά και μόνο επειδή λέγεται Κεφαλογιάννη.