Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Ορίστε γιατί δεν μπορεί να φτιάξει ποστ, ένας ορεξάτος blogger…


Όταν όμως δεν σε θέλει, τέρμα δεν σε θέλει…
Χθες Πέμπτη, είναι η μέρα που απολαμβάνω-προσέχω τα μικρά, μια που η κυρία δουλεύει. Λέω λοιπόν τέρμα τα ψέματα, αφού στο ιατρείο δεν προλαβαίνω λόγω δουλειάς, θα φτιάξω αυτή την ριμάδα την σύνδεση να μπορώ να μπαίνω σαν τον άνθρωπο στο δίκτυο! Την έχω που την έχω ήδη πληρώσει… Όντως λοιπόν με την βοήθεια μιας ευγενέστατης κοπέλας από το τηλέφωνο, τσουκ τσουκ επιτέλους έφτιαξα την σύνδεση και ξαφνικά οι σελίδες του ιστού έτρεχαν μπροστά μου με …1000!! Έλα όμως που άρχισαν να μπουσουλοτρέχουν διαμαρτυρόμενα και τα πιτσιρίκια. Έκλεισα με περισσή αυτοσυγκράτηση το κομπιούτερ, και πήρα τα πιτσιρίκια βόλτα στην παραλία. Τρέμετε blogers σκέφτηκα, απόψε θα πάρουν φωτιά οι blogo-γειτονιές! Αντί για αυτό δεν θα το πιστέψετε αλλά …πήρε φωτιά το Ρέθυμνο!
Μετά από μια βόλτα στο λιμάνι, αφού χαζέψαμε την παλιά πόλη από την θάλασσα, μαζί με τον ήλιο, άρχισαν να δύουν και τα μανάρια μου. Πρόσω ολοταχώς λοιπόν για το σπίτι, να προλάβω να κάνω έγκαιρα «τα μπάνια του λαού», να ταΐσω τα θηριάκια, να κοιμηθούν και να αρχίσω το σερφινγκ μέχρι να γυρίσει η μαμά. Ξέρετε, υπάρχει ένα "μαγικό χρονικό παράθυρο", το οποίο θυμίζει λίγο την επαναφορά του διαστημοπλοίου στην ατμόσφαιρα.. Αν το χάσεις, σχεδόν αποκλείεται να καταφέρεις να προσγειώσεις τα μωρά στο κρεβάτι τους. Εκνευρίζονται, χάνουν τον ύπνο τους, δεν τρώνε και το βραδινό και δεν ξέρουν τι τους πρωτοφταίει. Βάλτε το σκηνικό ή έστω το ρίσκο επί δύο, και θα καταλάβετε πόσο γρήγορα εναλλάχθηκαν η ευτυχία, με τον πανικό και τελικά την απογοήτευση, όταν εν τω μέσω του μπάνιου του Ερμή κόβεται το ρεύμα. Ευτυχώς είχα ήδη ζεστάνει τα γάλατα… Συνεχίσαμε λοιπόν υπό το φως κεριών τα μπάνια, και ταΐσαμε τα ζουζούνια!
Τι είχε γίνει; Πήρε φωτιά ένας πυλώνας της ΔΕΗ μέσα στην πόλη, έπεσε ένας τεράστιος μετασχηματιστής και αφού καψάλισε κάποια από τα δέστρα του κήπου, κυριολεκτικά έλιωσε μια στάση λεωφορείων. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης βυθίστηκε στο σκοτάδι. Μετά από περίπου μία ώρα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ξαναείχε ρεύμα! Εμείς, με τις μειονότητες μια ζωή, ήμασταν το μόνο σπίτι στην γειτονιά χωρίς ρεύμα! Πληροφορηθήκαμε από την ΔΕΗ ότι, εμείς είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε κρυφά και όχι υπέργεια καλώδια. Ε! αυτοί οι λίγοι τυχεροί παίρνουν ρεύμα από το συγκεκριμένο μετασχηματιστή.
Περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ με τα μωρά γυμνά να βράζουν από την ζέστη, τα κρέατα τα ειδικά παρμένα για τα μωρά αντι να πρόκειται να βράσουν σε κατσαρόλα ετοιμαζόταν να βράσουν στο ψυγείο, για δε γάλατα και άλλα ευπαθή δεν το συζητάμε. Βέβαια δεν έχω παράπονο, να είναι καλά η τσιτρονέλα, με την οποία λουστήκαμε και κράτησε σε μικρή μεν, απόσταση δε, τα στούκας. Να είναι καλά τα κεριά και το καρπούζι (αποτέλεσε το δείπνο μας…) και τέλος να είναι καλά ο γείτονας, όπου κατά τις τέσσερις τα ξημερώματα, αντί να με σκυλοβρίσει μου έδωσε με μια μπαλαντέζα ρεύμα και έσωσα τα τρόφιμα…
Όσο τα σκέφτομαι αυτά που γράφω, τόσο μου θυμίζει τις εκπληκτικές δικαιολογίες που σκαρώναμε για να δικαιολογήσουμε στην κυρία, γιατί δεν ετοιμάσαμε την εργασία που είχαμε για το σπίτι. Ή μήπως τον τύπο που κερατώνει την γυναίκα του και πριν μπει στο σπίτι τρίβει λίγο τεμπεσίρι στα χέρια του και τα ρούχα του. Όταν η κυρά του τον αρπάζει από τα μούτρα και του φωνάζει «..που ήσουν;», εκείνος ομολογεί την ύπαρξη ερωμένης, για να γυρίσει η σύζυγος τα χέρια του και όλο καμάρι για το αστυνομικό της δαιμόνιο να του φωνάξει «πάλι μπιλιάρδο έπαιζες!».
Βλέπετε, η αλήθεια, είναι το καλύτερο ψέμα…

12 σχόλια:

Я верю в Сталина είπε...

Καλό αυτό με το τεμπεσίρι...
Καλημέρα συνάδελφε. Παρ' όλες τις κακουχίες το ανέβασες το ποστάκι πάντως... Εύγε

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε γλέντια νυχτιάτικα! Πάλι καλά που βοήθησε ο γείτονας!

Εμείς πάντως έχουμε κι ένα γκαζάκι στο σπίτι. Να μπορείς τουλάχιστον να ζεστάνεις γάλα για το παιδί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Την καλησπέρα μου Νίκο.

pediatre είπε...

Dimodtheni…Συνάδελφε, ξεσηκώνεις ιδέες;;;-)

Mpampaki… και γκαζάκι έχουμε (εκεί ζέστανα το πρωινό γάλα-το ρεύμα ήρθε κατά τις 8:30πμ-) και κεριά και πολλά κηροπήγια, και παραστιά (τζάκι στην κουζίνα –παρά την εστία-) ένεκα ανακαινισμένο παλιό το σπίτι μας, όμως τι κάνεις με τα τρόφιμα, που με το ψυγείο χωρίς ρεύμα, αρχίζουν να βράζουν. Μήπως να αγοράσω και μία γεννήτρια;;
Χαίρομαι που δεν είμαι Αθήνα να μου μαυρίζει η ψυχή με τις πυρκαγιές…
Πολύ καλησπέρα σας…

αθεόφοβος είπε...

Η διακοπή της ΔΕΗ δεν βλέπω να προκάλεσε διακοπή στην έμπνευση !

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Α, τόοοοσο καλά!
΄Ακου, pediatre MOY,
25 χρόνια δουλεύω με υγραέριο για τις ανάγκες της κουζίνας μου (5 εστίες και φούρνος), αναμένοντας τη ΔΕΦΑ πότε θα φιλοτιμηθεί για τη σύνδεση.
Τώρα με το ψυγείο, ο Γλάρος μου επιμένει για ηλεκτρογεννήτρια, εγώ γκρινιάζω για το θόρυβο που θυμίζει πανηγύρια και στην καλύτερη των περιπώσεων, θα μας "κράξουν" οι γείτονες.
Τώρα θα μου πεις, δεν κάνει και κάθε μέρα η ΔΕΗ διακοπές, οπότε είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Α!, έμαθα, παρεμπιτοντως, τί είναι το τεμπεσίρι.
"Πού ζεις" μου είπε ο Γλάρος όταν τον ρώτησα, "δεν ξέρεις το τεμπεσίρι;".....

Φίλησέ μου τα μωρά σου...ξέρεις πού....
(υπενθύμιση για να μην παρεξηγηθώ, στο λαιμουδάκι!)

Γλαρένιε αγκαλιές

pediatre είπε...

Atheofobe… ελπίζω πως την διέγειρε!
Γλαρένια μου κυρία… μαγείρευα ως φοιτητής με υγραέριο και είναι άλλη φάση! Για το ψυγείο όμως χρειάζεσαι ρεύμα (μακάρι από εναλλακτική πηγή να είσαι και οικολόγα, και να μην έχεις ανάγκη την ΔΕΗ). Απορώ πως την βγάζετε μέχρι τώρα χωρίς ψυγείο!
Όσο για το “τεμπεσίρι” έχεις πολλά να μάθεις ακόμα από (και όχι «για») τον γλάρο σου!
Η αποστολή με τα μωρά (βλ. φιλί) στέφθηκε με επιτυχία..
Πολλή δροσερή αγάπη

Zacharitsa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hamomilaki Anthemis είπε...

Ευχαριστούμε γιατρέ για το όμορφο σχόλιό σου στο χαμομηλάκι μας. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της συντροφιάς μας και να μας προσφέρεις τις πολύτιμες συμβουλές σου, θα είμαστε χαρούμενοι και πολύ ευγνώμονες.

pediatre είπε...

Hamomilaki… ελπίζω να μην χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, γιατί είμαι ακόμα στα πρώτα μου μπλογκο-βήματα..
Για παράδειγμα αυτό το «σχόλιο διεγράφη» δεν έχω ιδέα πως βρέθηκε εκεί. Εγώ πάντως δεν διέγραψα κανένα σχόλιο!

hamomilaki Anthemis είπε...

Έκανα ένα λάθος εκφραστικό, γιατρέ μου και αναγκάστηκα να διαγράψω το πρώτο σχόλιό μου :)) Όσο για τη συμβολή σου στη σελίδα μας, αν γίνεις μέλος της συντροφιάς μας, θα ήταν χαρά μας να κάνεις post και να δίνεις ιατρικές συμβουλές στους γονείς , όποιες εσύ κρίνεις επίκαιρα χρήσιμες.
Καλός να είναι και αυτός ο μήνας για όλα τα χαμομηλάκια (μικρά και μεγάλα):)

EmilOfCrete είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
EmilOfCrete είπε...

Αν και αργά..μισυ είδα το σχετικό δημοσίευμα και, κατάλαβα ότι η αναφορά ήταν στον υποσταθμό στην ΝΑ γωνία του Κήπου, ...σωστά;